ŠKOLA ZA OSNOVNO I SREDNJE OBRAZOVANJE
„BRATSTVO" - BEČEJ

AKTUELNO/AKTUÁLIS
Senzorna soba

29.11.2023.
Donacija Poljske vlade - senzorna soba


O NAMA

Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Bratstvo” iz Bečeja, osnovana je 1967. godine. Bavi se obrazovanjem i vaspitanjem dece sa smetnjama u razvoju. Školske 1984/85. godine otvaraju se odeljenja za stručno osposobljavanje, za tekstilnu i metalsku struku, a kasnije i za poljoprivrednu, a 12.04.1995. godine škola dobija nov naziv – Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Bratstvo” Bečej.

Škola raspolaže sa 12 učionica raspoređenih u dve zgrade, jednom tehničkom i jednom informatičkom radionicom, fiskulturnom salom, frizerskim salonom, bibliotekom, dnevnim boravkom i senzornom sobom. Osim toga u školi za osnovno i srednje obrazovanje „Bratstvo“, od 2008.godine, radi „Resursni centar ŠOSO Bratstvo“, za decu predškolskog i školskog uzrasta a koja imaju problema sa govorom, čitanjem, pisanjem, mucanjem, usklađivanjem pokreta i orijentacijom u prostoru i vremenu. Škola trenutno broji oko 200 učenika, a nastava se izvodi na srpskom i mađarskom jeziku. ŠOSO „Bratstvo“, Bečej obrazuje, stručno osposobljava, rehabilituje i brine o deci sa poteškoćama u učenju, u osnovnoj i srednjoj školi, uz izvođenje specifičnih radionica sa učenicima i njihovim roditeljima.

U školsku 2014/2015. godinu srednje obrazovanje škole upisuje učenike u: jednogodišnje osposobljavanje za rad - trajanje obrazovanja jedna godina
smer: cvećar-vrtlar - trajanje obrazovanja dve godine
smer: bravar - trajanje obrazovanja tri godine
smer: frizer - trajanje obrazovanja tri godine
smer: pekar - trajanje obrazovanja tri godine

Naši učenici redovno uzimaju učešće u različitim takmiče njima (sportska, recitatorska, frizerska, likovna, saobraćaj itd), gde postižu zapažene rezultate. Uz pomoć raznih donacija svake godine organizujemo višednevni izlet za učenike srednje škole.